Kaikoura
Door: Petra & Marion
01 Januari 2007 | Nieuw Zeeland, Kaikoura
We zitten nu in Kaikoura. Het was de bedoeling dat we op dit moment op de boot zouden zitten op zoek naar walvissen. Maar het is te slecht weer: alle trips zijn geannuleerd. Dan maar een bezoekje aan een internet-cafe.
Donderdag (28/12) zijn we naar Hanmer Springs geweest. Het was een prachtige zonnige dag. De reis (150 km) was heel mooi: prachtige landschappen. We hebben de hele middag liggen weken in de warme baden.
Vrijdag (29/12) zijn we met de auto met z'n 2-en naar Arthur's Pass gereden: de hoogste pas in NZ. Het was daar nat en fris, maar we hebben er een mooie wandeling gemaakt naar een waterval.
Zaterdag (30/12) zijn we 's ochtends heel vroeg (7 uur) met de trein naar Kaikoura gereden. Helaas begon het daar te regenen zodra we aankwamen. Zondag (31/12) regende het ook de hele dag, dus van whale-watchen kwam niet veel. Gelukkig hebben we een studio met verwarming en t.v. (iedere avond een deel van Lord of the Rings).
De jaarwisseling is eigenlijk aan ons voorbij gegaan. We hebben vanmiddag om 12 uur aan jullie gedacht!
Vandaag (zondag 1/1) hebben we een mooie wandeling gemaakt langs de kust (zeehonden-kolonie en veel vogels).
Morgen gaan we met de trein naar Picton.
01 Januari 2007 - 02:14
Jacqueline:
Jullie ook een heelgelukkig nieuwjaar. Het is wel grappig: wij zitten hier om ongeveer 2 uur ('snachts) UK-tijd naar jullie bericht te kijken en kunnen zien dat jullie op dit moment extra foto's aan het opladen zijn. We begonnen met 11 en inmiddels zijn het er 14. De onderschriften worden ook aangepast terwijl we kijken. Heel geinig. -
01 Januari 2007 - 07:29
Bosco, Helen,...:
Sorry dat jullie miste de walvissen. Geniet van de trein en de boot - de Sounds zijn erg mooi. Wij zijn weg op ons avontuur morgen. Fijn dat jullie tog nog een ander kijk op (TV) Middle Earth hebben gezien.
Bosco, Helen, Catherine, Jonathan -
01 Januari 2007 - 10:39
Iris:
Ha Jon en Jeet,
Ik ben echt jaloers op jullie. Ik zou ook wel een zeehond willen zien. Jammer dat jullie niet naar de walvissen konden kijken. Wij waren dit keer thuis met oud en nieuw en het was hier een heel erge herrie. De buren zegt dat dat elk jaar zo is. Eigenlijk was ik een beetje boos op papa omdat hij geen vuurwerk had gekocht maar toen ik zag wat de mensen uit de straat allemaal hadden was het niet erg meer. Het was super mooi om naar te kijken. Gelukkig en gezond 2007 en nog super veel plezier in NZ.
heel veel -xxx- Iris -
01 Januari 2007 - 10:42
Mama V/d Wittenboer:
Lieve Marion en Petra,
Een gelukkig en gezond 2007!!!
Bij Paul was er heel veel vuurwerk in de straat. Dat was mooi om naar te kijken maar sommige knalde echt heel hard. Veel geluk en plezier nog in NZ.
-xxx- Mama -
01 Januari 2007 - 10:53
Renske:
gelukkig nieuwjaar!!! -
01 Januari 2007 - 11:10
Marith:
hee jon en jeet
gelukkig nieuwjaar oma bleef bij ons logeren en er was er heel veel vuurwerk dat was egt mooi om naar te kijken doenze in nieuwzeeland ook vuurwerk?
xxx marith
01 Januari 2007 - 11:39
Elly:
Voor jullie ook de beste wensen voor 2007, vooral in de eerste maanden!Groetjes, Elly -
01 Januari 2007 - 12:04
Ad:
Hallo Petra en Marion,
Ook van mij de beste wensen voor het nieuwe jaar. Jammer dat het weer daar zo slecht is maar ik denk dar er nog genoeg te genieten is.
Groeten,
AD -
01 Januari 2007 - 18:41
Nelleke En Tom:
Ook voor jullie een super 2007 toegewenst. Jammer dat jullie de walvissen jacht moesten missen, maar wat een supermooie foto's, wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken. Geniet en we kijken alweer uit naar het volgende bericht!!
Groetjes, Nelleke, Tom , Bas en Tara -
01 Januari 2007 - 19:37
Evi:
hé Petra en Marion!:)
wat een leuke site! Iris heeft het me laten zien en wat hebben jullie veel dingen meegemaakt zeg! jammer van de boottocht:(
nog een hele fijne vakantie!! -xxx- Evi -
01 Januari 2007 - 22:21
Inez:
Voor jullie een heel gelukkig/ mooi en sportief 2007.
Genieten hè bij het zien van zoveel zeehonden? en dan ben je de regen toch weer vrij snel vergeten.
02 Januari 2007 - 08:16
Vivianne:
De beste wensen he!
Wow Marion....scan ik wat werk-mails kom ik dit tegen...Ha, wel leuk hoor, beter dan werken (ik mag weer aan de bak dus..)
heel veel plezier en tot maart?! -
02 Januari 2007 - 11:23
Mirjam:
Hoi,
De allerbeste wensen voor 2007!! De start is zeker voor jullie toppie. Geniet er van! veel plezier.
Leuke site trouwens!
Groet Mirjam Borst -
02 Januari 2007 - 14:53
Gijs:
Hallo Petra en Marion,
Een gelukkig nieuwjaar gewenst! Maar zeg eens, jullie zouden toch een fietstocht maken? Ik lees over trein, auto en wandelen, maar niets over fietsen. -
02 Januari 2007 - 18:39
Wendel:
De allerbeste wensen! Ik snap dat wel die berichtjes over gestrand zijn en walvissen je mis loopt ... allemaal om het voor ons achterblijvers iets gemakkelijker te maken. Maar ja, die foto's doen dat weer teniet...
Groet Wendel -
03 Januari 2007 - 00:28
Bosco (Australie):
Hoop dat alles goed ging naar de Noord Eiland. Hier in de Gold Coast is het weer winderig en 20 graden - dus ook anders dan wij verwachten. Alles hier tog fijn.
Liefs van Bosco, Helen, Catherine, & Jonathan -
03 Januari 2007 - 15:37
Harry En Phil:
Gelukkig nieuwjaar en een hele fijne tijd. Marion, ik zal regelmatig jullie verhaal aan je moeder voorlezen.We kunnen ook zo meteen Bosco's verhaal volgen.Hel veel groeten uit Nootdorp. -
04 Januari 2007 - 10:54
Ton En Harry:
Verrasend die telefoon op kerstavond. Geniet van jullie reis, zoals wij van jullie site genieten. We praten moeders af en toe bij. -
04 Januari 2007 - 20:30
Geert:
Hoi Marion en Petra!
Ook van mij een heel geukkig nieuwjaar! Hoop voor jullie dat de regen snel stopt. Met de temp moet het wel beter gaan dan hier, dacht ik zo. Heb zelf ook tussen kerst en oud-nieuw zeehonden gezien. Weliswaar op Ameland, maar toch... Zal jullie reis volgen en regelmatig even mailen!
Groeten
Geert -
05 Januari 2007 - 08:07
Minke En Bert:
Ha Marion en Petra,
Voor jullie ook een heel gelukkig en gezond 2007. Net de mooooooie foto's bekeken. Heel veel plezier verder! Echt heel leuk dat wij jullie reis zo kunnen volgen.... -
05 Januari 2007 - 15:54
Jan Verlegh:
Hoi Marion en Petra,
Allereerst ook voor jullie een gezond en avontuurlijk 2007.Ik bekijk jullie site nu voor het eerst,ontzettend leuk om alles zo op de voet (jullie op de fiets ) te volgen.Het is toch een fantastisch land, he en ik heb niet overdreven,denk ik.Een jaar geleden, 9 jan. 2006 om precies te zijn gingen wij met de veerboot over naar het Noorder-eiland. Wij stonden op de camping vlak bij de boot, een van de betere campings.Kunnen jullie gemakkelijk aan slaapplaatsen op de campings komen? Er staat jullie nog heel wat moois te wachten en zeker niet in de laatste plaats het mooie weer en de prachtige natuur. Geniet met volle teugen en ik blijf jullie volgen.groetjes Jan verlegh -
06 Januari 2007 - 14:28
Luuk:
Vanuit een kletsnat en met ruim 12 graden, nog steeds geen kerstvakantiegevoel Den Bosch, wensen wij jullie een schitterende tijd toe. Dat lijkt jullie wel te lukken aan de foto's en tekst te zien.
Wel leuk dat we zo met z'n allen mee kunnen reizen in jullie fietstassen ;-)
Leuk trouwens van die zeehond. Hier zijn er een heleboel huilers aangespoeld op de diverse stranden, vanwege de harde wind i.c.m. hoog water.
Ik ga maandag weer gewoon lesgeven.
We genieten van jullie reisverslag!
Groetjes, Erica & Luuk